Etiketter

Høsttur dag1, Ringstad-Guvåghytta

Fredag ettermiddag var det klart for høsttur i Vesterålen Padleklubb, til Guvåghytta i Bø i Vesterålen. Blant mange alternativer valgte jeg å sette ut fra Ringstad - både fordi det er fint, og fordi jeg da kunne padle sammen med Daniel. Sørg for å ikke padle alene, hadde nemlig klubben (ved meg selv...) skrevet i invitasjonen. ;)

Det var sjeldent stille, og enda mer sjelden er det at det har vært det i så mange dager nå. Virkelig utrolig.

For de som lurer på hva Guvåghytta og området turen skulle gå i er, så er turbeskrivelsen HER verdt å lese. Den må i hvert fall ha slått sånn passelig an, for vi var over 20 påmeldte fra Vesterålen, Lofoten (vest), Harstad og Narvik.

Ikke helt i tråd med min værbestilling skyet det over til jeg rakk fram, og mens jeg pakket i kajakken begynte det faktisk å yre. (Som i regnsorten.) Jeg var ikke videre interessert i regn, men ok - dette var en transportetappe og det var dagen etter som skulle bli den egentlige padlinga. Det fikk gå. (Jeg visste jo ikke helt hvor å henvende meg for reklamasjon heller.) For her kunne vi ellers kanskje skimtet de andre padlerne som skulle komme over fjorden fra Kvalsøybogen, til høyre i bildet. Men nei.

Så har vi krysset Jørnfjord. Vi padler ikke innafor skjærene og gjennom kanalen, men utenfor de ytterste så vi får se alle de kule steinformasjonene. Stein er tøft.

Etterhvert fikk vi øye på Karl Helge innved land, han kom ut fra Guvåg. Det var jo ypperlig, han hadde jo egentlig også fått beskjed om å ikke padle alene. Så slapp han å få kjeft for det, he he. Fra selve Guvåg er det bare en kilometers padling eller så, bort til hytta.

Og her er det, hyttesmykket til Vesterålen turlag!  Guvåghytta! Som altså fortsatt egentlig består av én hovedhytte, et naust med loft (og soveplasser), og en hytte med do, badstu og boenhet for tilsynet. Vi kaller det likevel bare Guvåghytta. Som vi ser på bildet var gjengen fra andre siden av fjorden allerede ankommet.

De var imidlertid straks på vei ut igjen! Fjordkryssing var for kort, noen ville på mer padling. Så det ble en liten tur innover Hellfjorden. Mens vi sto her kom det ei røyskatt hoppende rundt, men det var allerede begynt å skjømmes såpass at jeg ikke så noe poeng i å prøve å ta bilde med kompaktkamera. Men den var like søt og artig som de pleier å være. :)

Jeg hadde ikke noe stor hast med å gå i land, så jeg ble like godt med innover Hellfjorden. Av gårde innover tåka.

Såpass mørkt var det allerede at alle folkene på bildene blir diffuse, som om de er i stor fart... det var de slett ikke... Vi rakk å padle ca. en trefiredel av fjorden før vi ble rekesultne og mørkeredde, og tok fatt på tilbaketuren.

Foto: Daniel Robins
Jeg fikk prøvd det nye lyset mitt, men jeg hadde ikke helt rukket å finne ut av hvordan det var best å feste det - så jeg endte opp med det på hodet. :S Vel, det funket.

Som sagt - reker. Trivelig stemning på hytta, en utmerket kveld.

Denne vinflasken hadde ligget lenge i kjøleskapet mitt i påvente av reker, ikke hadde jeg sett for meg da den ble kjøpt at den kom til å ende sine dager på padletur på Guvåghytta med rekekalas! Men det var jo fenomenalt.

For de som ikke har blitt misunnelige ennå - et nærbilde. Mmm. Det var akkurat så godt som det ser ut.

Enda et stemningsbilde for de som er SKIKKELIG trege i oppfattelsen. Og for at jeg syntes det var et kult bilde.

Etter maten ble det (også) diverse skravling og padleprat, her mekkes til og med en egen padletursang.

Så var det kveld og god natt etter at sistemann var ankommet installert og godt hilst på, for neste dag skulle vi relativt tidlig opp og på vannet. Fortsettelse følger HER og HER.

Teknikkurs på nordnorsk

De observante har fått med seg at jeg nylig var sørpå på teknikkurs. Men i helgen var jeg invitert til å være gjest på teknikkurs i Harstad dag 2 på kurset, med Sigurd Schultz fra Rett Kjøl som instruktør. Jeg kunne ikke avslå anledningen, en ypperlig anledning til å finne ut om det er stor forskjell på kursene rundt om. ;)

1 stk firbent vekkerklokke.
(Forøvrig en padlehund, med egen "sokk" til kajakskottet. Og snart spruttrekk.)
Jeg dro av gårde på lørdag, og rakk innom Tequila hvor jeg kjøpte meg lys til kajakken. Deretter en tur innom Prins Albert Herdishund (bildet), så ble jeg invitert med han ho eie (Herdis) med følge på besøk til en kar med ei fullt spisende fiskesuppe. Langt forbi grensen til god, faktisk, veldig god. Moltedesserten var enda hakket bedre, luksusmat rett og slett. Så bar det videre til ei hytte oppi skauen, hvor instruktører og kursdeltakerne holdt til etter kurset. Her var det Trivelige folk, masse padleprat - og noe reinsteik og gode greier til sein middags. Ny runde gourmetmat. Jeg la meg ganske mett. Våknet neste dag til dyret ovenfor i senga. :)

Oppmøte Harstad Camping, det er forresten her Harstadklubben setter ut på onsdagspadlingene sine tror jeg. Det var mye Tahe Marine- og Arrow-kajakker på kurset. Jeg hadde med meg gammelbåten, Minien, og gammeldrittåra, Skagiten.

Så bar det utpå, i passelige forhold. Det var ikke fryktelige bølger eller skikkelig med vind, men helt greit til å trene redning hvor man må følge litt med i forhold til å reke på land og sånt. Her ser vi øya vi padlet rundt i løpet av dagen. (Det må kanskje være Arnøya?)

På tur over mot øya padlet Sigurd rundt og tipset folk om framdriftstak og sånt. Det var verken diamanter eller rekker å padle i her, eller noe makkere vi måtte følge ekstra godt med. Et par stykker falt av ganske tidlig, da blei det litt oppstyr og så holdt vi fint ihop etter det - ferdig med det. Ikke noe mer dill. Vi la oss ikke hele gruppa i flåte og brukte masse tid på dét en eneste gang, det holdt at vi la oss så nært at vi hørte hva den som snakket sa. Verre var det ikke. Men jeg føler vel ikke at vi drev noe hasardpadling akkurat, på det viset heller. Det var bare morsommere å padle. ;)

Så var det tid for tauing og bading. Her var det tre stk slepere, med en skadet og en til i flåte. Om å gjøre å ikke reke i land.

Her ligger flåta, mens tauer nr 3 holder på å bli berget. Så måtte man starte slepet igjen, for å ikke havne på land. Imens får sleperen tauet rundt foten... Før han er kommet opp... Det ordnet seg, intet svinn her heller. ;)

Litt småsurfing videre imot pauseplassen, her Tom Einar i godt driv.

Pausen ble selvsagt brukt til å spise, drikke og gå på do. Men i tillegg ble det en god del prat om situasjoner og utstyr. Godt utnyttet tid. Mye info. InstruktørSigurd var flink til å benytte alle mulige anledninger til å komme med lærdom og informasjon.

Det hadde vært litt forskjellig ute på den øya i gamle dager. Tom Einar mente at det hadde vært et rettersted også, og at sist gang de knertet noen der hadde det vært så populært å se på at man kunne gå tørrskodd på båtene som lå utover. Litt grotesk, i tilfelle. Men jeg kan vel tenke meg henrettelser som ville dratt like mye folk dersom vi holdt på med sånt i dag. Fint at vi ikke gjør det lenger.

På tur ut fra lunsjplassen mistet noen hansken, da ble anledningen benyttet til å trene baklengspadling med innlagte baugtak (bakover) mens vi lette etter den.

Det ble mer trening på diverse slep og redninger. Her er det Olav som er vanskelig bader, han imponerte med godt skuespill. Et passelig vilt blikk og kommentaren "kjeksen min!" mens han svømmer etter en liten pakke som flyter i vannet var fullt troverdig. :) (Jeg har selv vært på tur ut av kajakken etter en flaske Yt, he he.) Forøvrig artig å treffe Olav her, gjenganger på ASKR som jeg har hilst på et par ganger før. :)

Fra Campingen rundt Arnøya. De rare "hakkene" er når vi var på ræk.
Vi padlet bare halvparten så langt som på turdagen i sør, men jeg vil si det var mer action. Dette var mer slik jeg hadde sett for meg et teknikkurs, faktisk. Mulig det har mye å gjøre med nivået på folkene i gruppa, men jeg synes likevel det er litt rart at det er såpass stor forskjell på kurs. Det var på et vis mer tempe her, mer som skjedde. Jeg var riktignok bare med på den ene dagen, men sammenligner jeg de to søndagene i sør og i nord så var det litt som vk1 og vk2.

Tilbake ved campingen var det tid for litt rulletrening for de som ønsket, og testing av båter. Her sitter Tom Einar i en Arrow Play, dessverre er åra i veien så vi ikke får sett hvor langt gliset går. 

Selv prøvde jeg en Nuka - men tror nok ikke at jeg ender opp med den, selv om den blir lovpriset overalt. Det gikk bare an å sitte på én måte, og da vil nok jeg bli gær'n. Jeg kan heller ikke ha utgaven med liten luke bak, det er jo bare helt håpløst. Og så syntes jeg rett og slett at den virket liten. Men jeg kunne jo ligge på kant så jeg tok inn vann uten noe problem, og jeg fant aldri ut hvor langt den egentlig kunne gå før man går rundt. Virket som det var umulig, nesten. Helt sikkert en fin båt å padle hvis sittemåten passer.

Etter kurset var det deilig mat igjen, laget seint på kvelden før (eller heter det natta kanskje) av hyttegjengen. Hvor mye søl det var på hytta etterpå skal jeg ikke ha sagt, men den var i hvert fall sabla god selv om det var mange kokker. :)

Virkelig en interessant dag. Kurset sørpå var absolutt et bra kurs, men dette var antagelig litt mer min stil. ;) Og kursarrangøren Tequila som stilte med mat og hyttetur, må man jo bare ta av seg hatten for.

Sopptur på hemmelig sted

Soppturer går jo alltid til hemmelig sted... I går ettermiddagskveld var Inger Merete og Edvard med. Nå er ikke Edvard den aller beste til å holde på hemmeligheter, så det spørs hvor hemmelig det er heretter... (Fikk nemlig forsinket bursdagsgave før vi dro - "Vi pakker inn pakke til deg - det er en kopp inni!", he he he. Kopp var det også, en veldig fin en.) Så det er kanskje ikke så farlig med et turstemningsbilde. :)

Edvard har kontroll på soppkniven - med "skærekniv" og "kostekniv" i endene. Mamma Inger har tatt fram soppkortene fra sist jul, vi må sjekke om den bleke piggsoppen vi har funnet er spiselig. Ja hurra, den var på et av kortene uten rødt kryss over! Vi plukket alle med oss.

Edvard ser til at soppene har det bra i posen, og følger med hvor mye vi har funnet. Kantarellen var ikke så stor her, men vi plukket med oss de største. Resten får stå for å kanskje bli større. Ikke helt lett å se dem, det begynte å bli litt småmørkt etterhvert.

Piggsoppen testes. Steikes med rødløk og hvitløk, salt og pepper. Ser lovende ut.

Litt fløte på, så blir det enda mer lovende.

Sleng det hele på ei ristet, tjukk brødskive, vips så har vi et slett ikke verst kveldsmåltid. Ja, det var faktisk ganske godt etter min smak også. Tenk at det er bare å gå ut i marka og plukke seg kveldsmat!

Onsdagsrace rundt Børøya

Fredrik padler så fort at det er såvidt han ikke rekker å passere Karl Helge før jeg får tatt bildet. Jeg begynte å ta fram kamera da jeg så han komme et godt stykke bak der... Nå er ikke kameraet mitt så kjapt da, men det er han. I racer i dag.

Jeg hadde ligget noen timer til sengs for å bli kvitt noe hauverk på ettermiddagen, så jeg tok det imidlertid helt med ro rundt øya. Såkalt "turklassen". :) Så jeg padlet bakom, og tok heller bilde av de andre sånn som her, når de møter Bjørg Pauline på tur inn til ei laksemerd. Ho laget litt rart skvalp til oss, men ikke sånn at det ble så farlig akkurat.

Chipo og jeg byttelånte årer her, og jeg fikk konstatert at jeg må kutte min så den blir litt kortere. Det føltes mye mer naturlig å padle med kortere åre, som ho har.

Fredrik og Chipo på tur under brua, Møysalen innhyllet i skyer. Det har vært en ganske fin høstdag ute.

Det ble ikke mindre fint utover kvelden, ettersom fargene kom fram på himmelen på dette viset... Karl Helge er modell i bildet her.

Vi var fem stykker med på racet i dag. Her er det Gunn (en liten prikk fremst der), Fredrik og Chipo som padler bortover i solnedgangen. Ganske så fint.

Etter padlinga var det overstått bursdagskake og padleskravling til det var blitt mørkt. Da vi dro heim var det i skikkelig nordlys. Nå er nok sommeren definitivt forbi.

"Fisketur" heime-Verholmen

Jeg hadde egentlig ikke tenkt å padle i dag, men så ble jeg oppmerksom på at det skjedde noe utpå sundet. Det gikk stimer med fisk her og der. Lenge. Til slutt klarte jeg ikke å sitte på land og lure lenger, så jeg hoppet i padlemunduren, røsket med meg fiskestanga og dro utpå med gammelbåten. Fikk et par napp ganske raskt, men hva det enn var så ramlet de fort av igjen også. Kjentes ut som sei eller makrell. Og en av stimene så (og hørtes!) veldig ut som makrell.

Dette er ingen makrell. Egentlig bittelitt usikker på hva det er, men det var litt brosmeaktig på fasongen. Det satt et par skarver her men de er jo så sky at de flyr lenge før man kommer nært innpå - men jeg så at de holdt på med noe så jeg måtte jo bort og se hva det var. Denne her var det altså. Jeg trodde skarven bare slukte maten, ikke satt og dillet med den på land? Var det en som matet ungen sin kanskje, og så plumpet jeg innom midt i måltidet?

Sau i solnedgang...
Men så ble det ikke mer napp, og tålmodigheten min er jo minimal. Så jeg padlet en tur langs land bortover til Verholmen, og øvde på alle disse kurstingene. Veldig flink. :) Tror jeg husket alle tingene.

Nysnø på Møysalen, men resten av fjellene er heldigvis ennå uten.

Det siste nappet jeg fikk kjentes ut til å være en slapp fisk, og det var det virkelig. Her er restene av noe plastdritt jeg nok har hatt på kroken. Ikke rart jeg ikke fikk noe etterpå, når dette hang i enden.

Mer fikk jeg ikke... Men det var en koselig tur. Blikkstille og duskregn. Ikke planlagt, men veldig ok likevel. Kanskje nettopp derfor? ;)

Fjærholmen, teknikkurs

Forberedelser til teknikkurs. Småpizza, helgens pausemat. :) Jeg hadde nemlig satt meg på flyet og dratt ned til Fjærholmen for å delta på Padletreff og teknikkurs med Padleopplevelser og Havpadlerne Tønsberg. Jeg var ganske spent, for jeg skulle låne en Nordkapp og det trodde jeg var en schwær båt som jeg kom til å slite en del med i mye vind. I tillegg skulle jeg padle med fremmed flatåre (jeg som vanligvis bruker vingåre) også, utfordring i seg selv.

Jeg dro noe forvirret nedover. En epostmelding på forhånd sa at jeg måtte ha "gode sko" (skulle vi på fjelltur?), solbriller med snor (hæ, sol?), caps med snor og tørr- eller VÅTdrakt. Våtdrakt? Skulle vi på selvmordsoppdrag? Det er da ISkaldt i vannet her til lands... Hjelm skulle jeg få låne. (Hm, kanskje det var et rockhoppekurs egentlig?) Ting kunne tyde på at forholdene sørafor er LITT annerledes enn jeg er vant til.

Instruktørene skulle demonstrere kameratredning
En liten presentasjonsrunde på land hvor vi måtte si hva vi er gode på (umulig oppgave) og hva vi trengte mest å lære og sånt (alt?), og så bar det rett ut på vannet med båtene, for å hoppe uti. Jeg synes fortsatt det er helt unaturlig når man har skaffet seg båt for å SLIPPE å svømme, at man skal plumpe uti. Men en flink (og tålmodig!) instruktør klarte både å få meg uti, og få meg til å vise både at jeg kan komme meg oppi og vippe meg opp ved hjelp av andres baug.

Nordkappen var imidlertid mer ustabil enn jeg hadde trent med før og vesten var litt i veien (den bygger jo en del foran), så jeg måtte mer bak på standard cowboyredning, istedenfor å komme meg direkte opp i cockpit som jeg prøvde først. Det må altså trenes mer på ustabil båt og med padlestæsjet på. Nyttig å finne ut sånn, istedenfor i en reell situasjon.

Dessverre ble jeg ganske våt, den drakten min er visst ikke så tett at det gjør noe når jeg skal mye opp og ned av vannet. :( (Nå skal den jo inn til tettings, men det aner meg at det lekker en del inn mansjettene, at de ikke er stramme nok til meg - og det er vel lite å gjøre med.)

Alle på kurset fikk hver sin makker som vi skulle følge med. Marte, Morten og jeg fikk to. :) Her trener Marte på å gå under og så eskimoredde seg ved å vippe seg opp ved hjelp av baugen til Morten. Dessverre lite action akkurat da jeg knipset, men... De var flinke. Her ser vi forøvrig Fjærholmen-stranda vi holdt til på, i bakgrunnen.

Som man ser på bildet hadde ikke de solbriller, verken med eller uten stropp - det hadde heller ingen andre på kurset. Og hva skal man med stropp i capsen når den sitter fast med hjelm i alle fall? Ingen fare. (Forresten tror jeg bare det var jeg som hadde caps i det hele tatt!)

Så padlet vi litt bortover langs land et stykke, så instruktørene fikk se hvordan det lå an med padleteknikken. Jeg som trodde at jeg ikke kunne padle med flatåre, kunne visst det. Så er det ikke så stor forskjell på vingåre og flatåre likevel, da, kanskje?

Flåte. Det ble mye flåteligging i løpet av helga. Hver gang noe skulle sies eller demonstreres, måtte alle i flåte. Jeg er LITT lei av samlingtegnet nå.

Det fungerte jo fint på det viset at alle lå samme vei, og instruktørene kunne ligge foran og demonstrere, og fortelle. Det fungerte ikke like bra når én i flåta ble liggende feil vei. Alle må samme vei. Flåte er nyttig når man er såpass mange (vi var ni på kurset) som skal snakkes til samtidig.

I lunsjpausen var vi på stranda på Fjærholmen. Fin utsikt utover. Det var jo ikke bare teknikkurs denne helga, det var også turer, prøving av kajakk og rullekurs. Mulig det er rullefolkene som er avbildet her.

Så var det ut på tur, og jeg fikk prøvd litt vind fra siden i båt uten ror. Jeg tror jeg skjønte i løpet av helga hvordan det der skeget fungerer. Det er jo absolutt nyttig, jeg har jo det på gammelbåten. Her padler jeg fremst, og så kommer de andre bak i en sånn diamantformasjon. Seriøst, vi padlet diamant. Og så padlet vi på linje noen ganger. Det er smart når man skal krysse over båtleier og sånt, da tar man liten plass. Vi byttet også på å være leder, og bestemme hvem som skulle padle her og der og diverse.

Personlig ble jeg ganske lei av å hele tiden skulle justere padlingen og farta etter hvor alle de andre lå hen, og hadde det vært mye sånn her padling på våre fellesturer så hadde jeg nok holdt meg langt unna. Men det er klart det blir mer av sånt på et kurs når man skal trene for å få det "inn i ryggmargen". Og nettopp siden jeg har så lite bruk for sånt her (vi har lite båter og båtleier) er det vel desto viktigere at jeg har fått det skikkelig inn til de gangene jeg kommer til å trenge det.

Men jeg kjente at på slutten av dag 1, hadde jeg mest lyst til å bare stikke ut på sjøen da vi var ferdige, og padle en tur i eget tempo. Gruppeturtempo hvor man ikke får padlet noe som helst fritt er virkelig en liten prøvelse. Hvor fort som helst, liksom. Men jeg klarte å dy meg, sånn gjør man jo ikke. ;)

En annen viktig ting - støttetak. Det trenger jeg også å få inn som refleks. Og så alle styretakene her og der, foran og bak og på siden. Jeg kunne vel de fleste bortsett fra sideveis forflytning i fart (som jeg ennå ikke får helt til forsåvidt), men det var greit å se akkurat hvordan det skulle gjøres sånn at man kunne forbedre dem. Plutselig funket alle så mye bedre, de ble mer effektive.

Andpolo var faktisk litt morsomt. To lag, om å gjøre å holde badeanda i laget. Ingen vinnere, ingen tapere. Da spiller jeg også. Veldig glad de ikke laget en mer konkurransegreie ut av det, for sånt er jeg allergisk imot. Nå var det bare skøy.

Pauser er viktige når man holder på sånn. Ikke bare må folk få komme seg på do, men man må jo få fylt på med litt energi og jeg tror det er bra med litt pause for hodet også et øyeblikk innimellom, når man får masse ny informasjon. Sånn at det får lagret seg.

Vel tilbake i leiren var det etterhvert tid for grillings! På grillinga var det også med noen som hadde vært på de andre aktivitetene på treffet. Veldig trivelig. Jan borterst her på bildet kunne imidlertid fortelle at temperaturen nylig hadde vært nede i fire - 4 - grader om natta. Det var 10 grader mindre enn varslet hadde sagt da jeg sjekket for noen dager siden! Altså, jeg hadde med feil sovepose. Skitt.

Og jeg som hadde reist til syden... Men ikke langt nok, tydeligvis, i forhold til varme...

Vel, jeg flyttet ut fra den bakerste lavvoen og inn i den fremste her - for den hadde ovn! Med ullklær, jervenduk og et par pledd så ble det passelig sovetemperatur... Dessverre sov jeg nesten ikke likevel, for det var alskens rare lyder. 

Regn, for eksempel. Det våkner jeg jo tvert av. For ikke å snakke om når det begynte med lyn og torden! Da var jeg litt urolig, som lå i en lavvo med høy metallstang i, men det ble straks bedre da det gikk opp for meg at det ikke var torden jeg hørte, men en som snudde seg på en Exped-matte i et telt lenger bort... 

Så jeg var egentlig fryktelig sliten og trøtt da jeg våknet til dag 2.

Jeg hadde ikke lagt merke til i invitasjonen at teknikkurset var spesielt for morrafugler, men det har nok stått. For hele gjengen sto kjempetidlig opp! De første tror jeg var oppe minst halv åtte. (Sjokk!) Og siden teltvegger har lite lydisolering var det bare å følge på. Her er det frokost! Med sveiveradio og Jans deliciouse brød med syltetøy inni. :) Ikke SÅ ille å stå tidlig opp. ;)

Og sjekk det været! Plutselig kom det en padler innover i denne utsikten, og jeg syntes det var noe kjent med profilen. Kunne det være...?

Ja, det var det! RulleRolf! :D Så artig! Han leser bloggen min, og jeg leser hans. Så jeg kjenner ham jo! ;) Skikkelig pussig, her var jeg på et treff med bare fremmede folk. Og så dukker det plutselig opp en kjenning - som jeg aldri før har møtt! Internett er rare saker. :)

Selv om han ikke visste at jeg hadde bursdag dagen før, hadde han med en presang til meg. Veldig kul presang, som vi forhåpentligvis får testet ut i et senere blogginnlegg en gang. :)

Tusen takk Rolf! Veldig hyggelig å endelig få treffe deg. :)

Men så var det ut på tur! Først så vi på kart og la opp en rute ut imot Bolærne, og så bar det utpå. Vi fikk prøvd sleping ganske tidlig, da Marte mistet skeget sitt. Det var jo noe av det vi skulle øve på i dag, sånn sett ypperlig. Så slapp noen å bli slepet fordi de ikke klarte å henge med, det var båten sin skyld. Vi testet også slep med skadet person, det var artig for da fikk jeg padlet i flåte.

Min skadde frisknet nemlig litt til etterhvert som det ble kjedelig å henge bak der. ;) Og så er det jo viktig å holde seg i aktivitet for å ikke bli kald, også, så vi byttet litt på å hjelpepadle. Men plutselig veltet sleperen foran, så jeg måtte i prinsippet velge mellom å berge ham eller ta vare på den skadde... Heldigvis var min skadde blitt såpass at han klarte seg selv mens jeg berget han som var i vannet... For en flaks! :)

Dessverre var jeg så utkjørt etter en søvnløs natt, at jeg nå måtte ta det litt med ro resten av dagen. Her ligger vi og venter litt fordi jeg holdt helt på å kollapse, så jeg måtte ha litt energi og pause.

Bittelitt vind og litt småskvalpesjø. Nordkappen var ingen utfordring i den sjøen der, koselig båt. Men i det minste var det langs en øy, så vi slapp de formasjonsgreiene. Et øye med en makker eller to, så var det bare å padle, endelig. Synd jeg var så sliten, for det var jo morsomt med endelig LITT bevegelse i havet. :) Men jeg ble nok fristet til å gi på mer enn jeg egentlig hadde inne, så jeg ble enda mer sliten. I pausen lurte jeg mest på om jeg kom til å svime av eller spy, men unngikk begge deler. Og så fikk jeg Cola hos Trygve, det tror jeg nesten berget resten av dagen. Takk for den!

Pausen tror jeg var lagt for å trene på knotete ilandstigning og utsetting... Her var det bare å hjelpe hverandre - og det er jo både fint og nyttig. :)

Hva i verden gjør han på dette viset? Jo, her byttes det båter. (Flåte - igjen.) Flåte er stabilt, ingen tvil om det.

Så må det byttes tilbake igjen, da bruker vi flåte i litt mindre skala...

Padling langs land er ypperlig for å øve på alle styretakene man har lært.

En flott seilbåt møtte vi også! :D Turen innover fikk vi litt vind fra siden og bittelitt skvalpesjø. Ikke noe utfordring akkurat, men helt passelig for meg som var helt uten overskudd.

På slutten av kurset var det introduksjon til rulla. Jeg prøvde ikke akkurat på den, men jeg fikk nyttige tips som jeg kan bruke på egenhånd. Jeg fikk fylt ut et par "hull" i forståelsen av den, så kanskje jeg får det til etterhvert nå, bare jeg tør å prøve. Veldig dumt at jeg må sende inn drakten akkurat nå, ble jo litt motivert egentlig. Jeg som har Inuk med liten cockpit burde jo absolutt kunne den.

Det virket som instruktørene var fint fornøyde med oss, og vi fikk alle sammen nytt merke på våttkortet. Nesten litt synd å ikke være "svartpadler" lenger, jeg likte i grunnen å være det. Men på et blunk nå så har jeg fått meg våttkort med to klistremerker på. 

Et bra kurs, og det var absolutt verdt turen nedover. Selv om jeg hadde sett for meg at teknikkurset var litt mer hardcore enn dette her. Samtidig ser jeg at det var jo ikke plass til så mye mer, heller. Nå har jeg lært detaljene på diverse teknikker, så får jeg terpe på det og heller ta et enda mer hardcorekurs etterhvert når jeg har blitt mer fortrolig med å plumpe i vannet. ;) Og da skal jeg sørge for søvn om natta (ørepropper!), så jeg blir opplagt nok til å strekke ting til det ytterste. Det lærer man nok mest av.

Og så skal jeg minne Remi om hvilke intensjoner vi hadde i vår, og hvor mange (få!) rull og tull vi likevel har hatt i sommer... Ikke holdbart. ;) Noe må gjøres!

Men det ER da ikke fornuft i å svømme når man har båt... ?