Etiketter

Ringstad-Guvåghytta

Inuken i støa til Guvåghytta

Det ble nok en liten tur ut fra Straumsnes. Her er det nemlig så mye holmer og skjær at det er ingen fare for å ikke komme seg tilbake selv om det skulle blåse opp. Siden jeg nå hadde hele dagen og det var vindstille, satte jeg kursen mot Guvåghytta. Ut til Finnøya, og så krysse Jørnfjorden over. Gikk helt fint når det var så stille.

Underveis var det fint å kikke på bunnen her og der i dag også.

Jeg var et øyeblikk redd for at den kule, smale renna like før Guvåg var igjenfrosset, men det var bare slush som gikk greit å komme seg gjennom. :)

Guvåghytta speiler seg i vannet. Litt skyer, men jeg hadde sol omtrent hele turen, selv om jeg fikk meldinger om snøbyger bare ei drøy mil unna litt tidligere.

Lunsj og en kvil ble inntatt på benken utenfor hytta. Ingen grunn til å gå inn i så fint vær, så jeg er nok ikke oppført i boka der denne gangen. :)

På retur fant jeg en enda smalere renne en annen plass. Her var det bare akkurat så kajakken kom seg gjennom. Egentlig tror jeg ikke det skulle gå an, jeg lirket og luret, og plutselig var jeg gjennom selv om det ikke så ut som det kunne gå. Tøft.

Krysset Jørnfjorden litt lenger inn på returen, det gikk fint det også.

Mange kråkeboller kom flytende forbi denne dagen. Merkelig mange. Denne her forklarer kanskje hvorfor? Lå oppå et skjær, med mange fuglespor rundt... Men hvorfor fuglene spiser så mye kråkeboller akkurat nå i forhold til ellers, det vet jeg ikke. (Kanskje fordi det har vært lang fjære, så de har vært lettere å nå?)

4 kommentarer:

 1. Knallfine bilder! Om mulig enda mer gøy å følge med på bloggen din når jeg vet hvor noen av stedene ligger! Rimelig sikker på at Long Ramble padlet forbi Guvåghytta. Vil nordover igjen!!

  SvarSlett
 2. Takk! Dere padlet nok forbi Guvåghytta, ja. Tror dere lunsjet på Hongværan i forrige innlegg også - men ellers dro dere antagelig utenom en del av dette området. Året før padlet vi tvers gjennom alt, men vi hadde finere vær.

  Du får ta deg en tur til sommeren! :D

  SvarSlett
 3. KJempefin tur og flotte bilder :) du er så flink og aktiv.

  SvarSlett
 4. Takk! Aktiv og aktiv, jeg legger ikke dagene på sofaen ut i padlebloggen da. ;) Ellers hadde jeg nok hatt materiale nok til en sofablogg også - men det hadde blitt ganske like innlegg. :)

  SvarSlett

Kommentar - ja takk! :)