Etiketter

Vik-Kistholmen

En strålende dag, rett og slett. Formen ikke helt på topp, men en liten tur skulle bare være sunt ifølge fagfolk. De har gjerne vett på ting, så da får man høre på det. :)

Denne stranda har man nok sett før, om man har fulgt bloggen min en stund. Det er fint å sette ut i Vik (Hadsel), eneste ulempe er at det er litt steinete akkurat ned fra veien - og så kan det være litt bølger inn på stranda her. Men herifra kan man padle ut til Skjervøyene, videre helt over fjorden til Bø - eller bare krysse vika og padle bort forbi Holmsnes og det som ligger utfor der. (Eller sågar svinge videre mot venstre og padle til Stokmarknes som ligger på Hadseløya vi ser fjellene på her.)

I dag padlet jeg og min medpadler rett over vika, og langsetter land bortover til holmen som heter Kistholmen ifølge kartet. Rett over vika kommer man forbi denne her, ei solid uvershytte. Her står nok været ganske kraftig på til tider, da kan man sitte trygt inni her og ha det koselig og passelig skummelt. (Fra hovedveien kan man gå langs fin vei og sti helt ned til denne.)

Noe nærmere Holmsnes sto denne her midt på en grønn mark - har den mistenkt for å være gåseskremsel. Gåsa lander jo i store flokker i Vesterålen for tiden, på vei til Svalbard. Det kan være ganske snaut på markene når de har spist seg ferdige, så det er ikke usannsynlig at det er denne man her prøver å skremme. Eller kanskje det var kajakkpadlere? Vel, vi gikk nå ikke i land så kanskje det virket. ;)

Her ser vi fra Silsandholmen over til Bø, med Gaukværøy og Litløy utfor. (Der forbi padler man på lang ramble på ASKR.)

 Flott mønster!
Litt kjedelig å vente på at han padlet rundt, men det gjorde seg så mye bedre med en padler i bildet. ;) Og så fikk jeg jo tatt bildene ovenfor i mellomtiden, he he. Her ser vi snurten av Silsandholmen, bebyggelsen blir Stokmarknes/Tømmervika, på Hadseløy.

Kjapp men flott maitur!

2 kommentarer:

  1. Hej! Vilka flott miljö och fina bilder. Ni måste berätta mer och visa fler bilder från er fantastiska omgivning.

    hilsen fra

    Peter
    www.kayakr.net

    SvarSlett
  2. Takk for det! Rapport fra dagens tur kommer om noen minutter. :)

    SvarSlett

Kommentar - ja takk! :)