Etiketter

Snarset-Guvåghytta t/r

Et helt fantastisk vær i dag, som vi ser på den blå himmelen som speiler seg i vannet her. Startet i T-skjorte i dag og, det var rett og slett så fryktelig varmt - selv om vannet er kaldt. Best å holde seg i båten. Planen i dag var å padle fra Snarset til Guvåghytta, hvor mesteparten av gjengen fra i går hadde overnatta


Ruta ser litt annerledes ut i dag, fordi enkelte (meg) hadde glemt GPSen hjemme. Vel, det er ikke et påkrevd verktøy, men det er jo litt artig å ha. Fint at andre husker det jeg har glemt, praktisk.


Det var masse bølger. Så da vi fant ut at vi skulle ta korteste vei rett utpå, så padlet jeg inn til en stille krok og tok på meg tørrdrakten likevel. Etter det ble det selvsagt mindre bølger, men hvis det var det som måtte til. ;) Nei det er lurt å føle seg mest mulig trygg så blir man mindre stiv og mindre sjans for å ende i vatnet. Fin krok, dette.

Vi syntes dette var en rar båt, utfor Skjærvøyene vi padlet rundt i går. Det var en rar båt ja, særlig til å ikke være en båt men et flytende hus på slep. Nå har jeg sett det også. Pussig å "treffe på" (den var jo et stykke unna) et hus utpå fjorden - det hadde jeg ikke sett for meg akkurat.

Ellers var det lite å ta bilde av utpå fjorden, så her ankommer vi Guvåghytta. Vesterålen Turlag sin populære hytte. Damene hadde bodd på naustloftet, og det ble påstått både bading, badstu og rulletrening. Har ikke sett bildebevis, men det framsto ellers som pålitelige opplysninger.
Her har vi overnattingsdamene i like (leie)kajakker, mens de venter på en som måtte i retur for å hente noe som var blitt avglemt. Nok sagt om det, ingen mobbing her i bloggen. Ikke nå.

Så var vi alle med igjen, og padlet videre blant annet gjennom her - et sted vi aldri i verden hadde sett uten en som visste at passasjen var der. Sånne plasser er sjenniale altså. Det lille ekstra. Og så slipper man jo å padle rundt!

Etter et kjapt besøk og avklaring om at den islagte fjorden som ble observert i går ikke var en fjord men et vann (så kunne vi avslutte letinga og kansellere fancy fotoshoot), var det tid for pause med mat. Det ble veldig raskt snakk om bål, og ved måtte leites opp.

Ved, ja. Uten videre kommentering (hvis jeg klarer), rapporteres et par observasjoner som ble gjort - med dokumentasjon. Første dame i vedleitinga, gjør det selvfølgelig enkelt - hun finner et fiks ferdig bål. Damene er såre fornøyde, tar veden med til egnet plass (Det var egentlig fiks ferdig bål - inkludert bålplass - men litt tørt terreng og vind gjorde sitt til at det ikke ble benyttet. Men hun fant alt ferdig, altså.) og leiter litt opptenningsved med det samme.

Ferdig bål er imidlertid ikke nok for alle, så mens damene tenner bålet og fikser resten, sørger da mannen for å hente en ved som er større. Ok. Den var større. ;)

Mye fint i fjæra.

Etter at diverse ved var brent på bål og pølser spist, ble det rulleleksjon bortafor.

Huhei hvor det går, ganske god fart videre mot Snarset. Til høyre kan såvidt Lofoten Skimtes imellom - det var litt disig i dag faktisk. Ikke langt igjen til målet nå.


Innpadlinga til Snarset er fin, om man ser til sidene istedenfor framover (stygt, gammelt fiskebruk).


To og ei halv mil har jeg padla i dag, kjennes faktisk ikke så mye som jeg trodde det skulle i armene - men vannblemmene fikk kjørt seg. Fikk noen nye og. Jaja, bare en dag igjen så får man fylt på lageret med gnagsårplaster. :)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Kommentar - ja takk! :)