Etiketter

Holm-Lifjord

Våknet til SMS om at dagens tur var avlyst grunnet sykdom. Javel nei. Trist med disse sjuke mannfolkene (de er sikkert ekstremsjuke, det er jeg jo klar over, de er jo enten helt friske eller ekstremsjuke, mellomting har jeg vel aldri hørt om når det gjelder mannfolk), men vi damene gadd da ikke sitte på land i ren medlidenhet likevel. Nei, vi skulle på tur uansett, og mens vi studerte kart så fikk vi telefon fra en oppegående mann som ville være med. Så da ble vi tre stykker likevel, vi endte opp med å dra fra Holm - som var planen i utgangspunktet.


Dette innlegget blir altså med hilsen og ønske om god bedring til alle sjuke. Det er veldig synd i dere. (Ja, det er det faktisk, vi hadde en trivelig og fin tur så det var ikke snev av ironi, he he.) Her er vi på tur ut ifra Holm, været var staselig.


Det var ikke riktig like staselig innover Lifjorden, det gikk en eling innerst. Men stort sett hadde vi sol der vi padla, og elingen var en ganske tom trussel. Det kom noen få snøflak mens vi rigget oss til for pause, men det var ikke rare greiene. Pusling-eling, rett og slett.

Her er forresten ruta. Ikke så kjempelangt, men en grei kosetur når noen er helt padleferske. (Enda ferskere enn meg, mao.)


Her fant vi en søt strand for pause, vi står og lurer på hvordan det skal gå med den elingen som truer - dette var imidlertid det nærmeste den kom. Den skjønte nok alvoret, da vi dro fram fjellduker o.l., den hadde lite å stille opp med uansett. :)


Litt fugl på denne turen også, tjeld treffer man jo på langsmed land nesten hele tiden. Staselig fugl, med det knallrøde nebbet, og smoking. Det eneste er at den kan være litt gneldrete til tider, men det er ikke på den verste tiden nå, sånn sett.


Etter tomme trusler fra bygene, klarnet det opp og ble skikkelig flott igjen.


Litt fjell og fjord...


Og enda mer fjell og fjord, med et par padlere utpå...


Fargene var flotte i dag. På avstand ser det brunt ut i fjellsidene, men hvis man ser på bergene litt nært så går det faktisk veldig mye i lilla. Passer veldig godt til vannet og himmelen, faktisk.


Må ha med et bilde med hus på også, for på den siden av fjorden som blir mot Øksnes, er det jo faktisk en del hus. (Hvis man kjører om Alsvåg når man skal til Myre, kjører man ut denne fjorden.)


Skjellmix på stein


Dette kule treet var vel det stiligste jeg så på turen. Høøøyt oppe i et berg sto den.

3 kommentarer:

  1. Atter en fabelaktig turbeskrivelse med godt fototilbehør.
    Bra det ble finvær som meldt,
    Lifjorden er en av padleperlene i Vesterålen.
    Har vært her mange ganger,
    så det er ikke synd jpå meg.

    Er derimot glad dere fikk en fin tur.
    Hilsen en av de mannlige sjuklingene.
    Remi

    SvarSlett
  2. Kjempeflott reportasje og fine bilder.

    PS! Man skal ikke kimse av sjuke mannfolk! Sjøl e æ enda ikke frisk av ei meeeget alvorlig influensa. Det eneste som har sluppe taket e følgesykdommen "dødsangst". Den slapp taket under tilberedning av ei litt bedre wokk-gryte.

    SvarSlett
  3. Jeg kimset da ikke, bare litt lett latterliggjøring. :) Håper du blir frisk til påska!

    SvarSlett

Kommentar - ja takk! :)